Prihodi budžeta veći 5,34%

Bez autora
Sep 27 2012

Ukupni prihodi budžeta Crne Gore za jun-avgust 2012. godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći su za 5,34 odsto i iznose 370,2 miliona eura. Tokom avgusta u Budvi i Ulcinju, po osnovu prihoda od PDV-a, ostvarena je najbolja naplata u posljednjih pet godina. Zabilježen je i pad privrednog kriminala koji je, prema izvještaju Uprave policije, manji za 40 odsto u ljetnjoj sezoni 2012. u odnosu na istu 2011. godine. U skladu sa jednim od glavnih ciljeva u borbi protiv sive ekonomije - suzbijanjem „rada na crno", Inspekcija rada je, kroz inspekcijski nadzor, regulisala radni odnos za veći broj lica tokom protekle ljetnje sezone. S tim u vezi, u toku pomenutih mjeseci, regulisan je radno-pravni status za 1.188 lica, od čega su 582 stranci.

Prihodi budžeta veći 5,34%Ukupni prihodi budžeta Crne Gore za jun-avgust 2012. godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći su za 5,34 odsto i iznose 370,2 miliona eura, saopšteno je na jedanaestom zasijedanju Koordinacionog tima za praćenje realizacije mjera za suzbijanje sive ekonomije.

Tokom avgusta u Budvi i Ulcinju, po osnovu prihoda od PDV-a, ostvarena je najbolja naplata u posljednjih pet godina.

Zabilježen je i pad privrednog kriminala koji je, prema izvještaju Uprave policije, manji za 40 odsto u ljetnjoj sezoni 2012. u odnosu na istu 2011. godine.

U skladu sa jednim od glavnih ciljeva u borbi protiv sive ekonomije - suzbijanjem „rada na crno", Inspekcija rada je, kroz inspekcijski nadzor, regulisala radni odnos za veći broj lica tokom protekle ljetnje sezone. S tim u vezi, u toku pomenutih mjeseci, regulisan je radno-pravni status za 1.188 lica, od čega su 582 stranci.

Pojačanom kontrolom Uprave policije i Uprave carina, tokom ljetnje sezone, zaplijenjene su značajne količine narkotika i druge robe.

Koordinacioni tim pripremio je i Izvještaj o realizaciji mjera iz Operativnog plana za suzbijanje sive ekonomije za 2012. godinu, sa čijom sadržinom će uskoro biti upoznata Vlada Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik